AVANT E - elektrická a udržateľná budúcnosť nakladačov

V dnešnom svete, kde rastie dôraz na ochranu životného prostredia a udržateľnosť, vstupuje do popredia Avant E. Ide to plne elektrický nakladač s nulovými emisiami a minimálnym hlukom, pripravený na budúcnosť kompaktných a ekologicky udržateľných nakladačov. Akými vlastnosťami disponuje a čo všetko vám môže ponúknuť?

Vlastnosti Avant E

1. Nulové emisie

Tento elektrický nakladač neprodukuje žiadne emisie, a preto je ideálnym pre prácu v uzavretých priestoroch a na miestach, kde je potrebné dodržať nízku úroveň emisií.

2Nízka hlučnosť

Táto vlastnosť je výhodou pri práci na miestach, kde je potrebné minimalizovať hlučnosť.

3. Nosnosť

Avant E má nosnosť až 900 kg, čo znamená, že je schopný efektívne manipulovať s rôznymi nákladmi a materiálmi.

AVANT na jeseň

V jesenných mesiacoch sa často stretávame s problémom zberu opadávajúceho lístia a údržbou pozemkov. Mininakladače Avant ponúkajú niekoľko prídavných zariadení, ktoré vám tento proces uľahčia - spomenúť môžeme vákuovú kefu a frézu na kmeň stromov.

Vákuová kefa

Je navrhnutá na efektívny zber lístia. Ako to funguje? Lístie a odpad sú najskôr nasávané do podtlaku na spodnej časti zbernej skrinky a následne sú zhutnené do pevného obalu v krabici. Náustok vákuovej kefy je vybavený 1300 mm širokou rotačnou kefou, ktorá je schopná uvoľniť aj stlačené a mokré lístie. Zberná skrinka je veľkoobjemová a vybavená systémom Optifloat™, čo zaručuje efektívny zber aj na nerovnom povrchu.

Fréza na pne

Predstavuje účinný a najmä jednoducho ovládateľný nástroj určený na odstránenie pňov stromov. Fréza na pne disponuje ochranným krytom z gumy, čím efektívne bráni šíreniu dreva do okolia. Vďaka rezaciemu kotúču, ktorý je inštalovaný krížom k nakladaču, je drevný odpad vyhodený smerom k pravej strane. V praxi to znamená, že odstránený materiál nelieta na samotný nakladač ani jeho obsluhu. 

Spomenuté prídavné nástroje pre kĺbový nakladač Avant majú široké využitie. V parkoch s množstvom stromov a opadaným lístím pomôže vákuová kefa udržiavať poriadok. Na okrajoch miest a miestnych komunít môžu tieto nástroje pomôcť pri čistení verejných priestranstiev, ako sú chodníky, cyklotrasy, alebo verejné parkoviská. 
Tieto nástroje sú však užitočné aj na menších domácich pozemkoch. Pomáhajú pri jesenných úlohách, ako je čistenie trávnika od lístia alebo odstraňovanie pňov, čím zjednodušujú starostlivosť o záhradu.

AVANT v lete

V lete môže mininakladač Avant nájsť uplatnenie v oblasti kosenia, starostlivosti o trávniky aj živé ploty. Medzi ne patria napríklad rotačná kosa 1500 a kosa na živé ploty.

Rotačná kosa 1500

Je navrhnutá pre profesionálne kosenie trávnika, najmä na väčších plochách. Táto kosačka je výkonná a flexibilná, umožňuje kosenie pri vyššej rýchlosti jazdy a dokonale sa prispôsobuje aj náročným terénom. Vďaka systému Optifloat™ je kosenie trávy plynulé a kosačka dobre kopíruje kontúry terénu. Tento systém zabezpečuje, že kosenie je jednoduché aj na nerovných povrchoch. Kosačka je vybavená aj poistným ventilom, ktorý zastaví čepele, ak je kosačka zdvihnutá zo zeme.

Kosa na živé ploty

je ideálnym nástrojom na kosenie trávy pod plotmi, okolo stromov, cestných zvodidiel a ďalších oblastí, kde je potrebné špeciálne manévrovanie. Táto kosačka ľahko obíde stĺpiky plotu: keď sa žacia hlava dostane do styku so stĺpikom, predlžovacia pružina ju posunie dozadu, čo umožní bezproblémový pohyb okolo stĺpika. Kosa na živé ploty je vybavená dvoma nožmi a gumovým nárazníkom na tlmenie nárazov na ich hrane. Je tiež možné nastaviť žaciu hlavu tak, aby smerovala doľava alebo doprava, čo zvyšuje flexibilitu pri práci.

AVANT na jar

Počas jari môže byť mininakladač Avant využívaný na rôzne úlohy, pričom dve zaujímavé možnosti využitia sú práve rotačná kefa so zbernou lyžicou a vysokotlakové umývacie zariadenie. 

Rotačná kefa so zbernou lyžicou

Nástroj, ktorý zjednocuje vlastnosti rotačnej kefy a zbernej lyžice. Táto zberná lyžica je najlepšia pri práci v režime jazdy vzad, ale efektívna je aj pri jazde vpred. Zbieranie odpadu pri jazde vpred sa odporúča predovšetkým, keď je odpad objemnejší, ako napríklad stavebný odpad, plechovky od nápojov, listy zo stromov a iné. Pri vyprázdňovaní sa lyžica hydraulicky zdvihne a zberný box sa vyprázdni preklápaním lyžice, rovnako ako u bežnej lyžice. Toto prídavné zariadenie môže byť tiež výborným pomocníkom pri práci počas celého roku.

Vysokotlakové umývacie zariadenie

Môže premeniť váš mininakladač Avant na výkonnú čistiacu jednotku. Toto zariadenie je ideálne na čistenie ulíc a môže byť tiež použité na umývanie mininakladača, náradia, vozidiel a ďalších povrchov. Kombinuje nízku spotrebu vody s vysokým tlakom a prietokom. Vysoký tlak vody efektívne odstráni prach, piesok a zvyšky asfaltu alebo betónu, pričom sa minimalizuje tvorba prachu po vyschnutí.

Avant ponúka tri rôzne modely s rozdielnym objemom nádrže, od menšieho modelu S s objemom 280 litrov, cez stredný model M s objemom 560 litrov až po veľký model L s objemom 840 litrov. Všetky tieto modely sú vybavené natáčacou lištou s dýzami pre umývanie ciest a ručnou striekacou pištoľou s hadicou dlhou 20 metrov. Rôzne modely majú rôzne maximálne prietoky vody a tlaky, čo umožňuje výber toho, ktorý najlepšie vyhovuje konkrétnym potrebám.

Záver

Mininakladače Avant predstavujú univerzálne nástroje s všestranným príslušenstvom pre všetky ročné obdobia. Počas zimy účinne odstraňujú sneh a zabezpečujú rovnomerné posýpanie soli, na jar uľahčujú čistenie a údržbu priestoru, v lete poskytujú výkonné nástroje na starostlivosť o trávu a zelené plochy, a na jeseň zabezpečujú efektívne odstraňovanie opadávajúceho lístia.

Vďaka svojej univerzálnosti a schopnosti prispôsobiť sa rôznym úlohám sú kompaktné  Avant nenahraditeľnými pomocníkmi nielen v profesionálnom sektore, ale aj na domácich pozemkoch a v komunálnom prostredí. S týmito prídavnými zariadeniami sú pripravené čeliť výzvam každej ročnej sezóny a uľahčiť prácu ich užívateľom. Kompaktné kĺbové nakladače Avant a ich prídavné nástroje predstavujú skvelé riešenie pre efektívne a ekologicky udržateľné spracovanie úloh v rôznych ročných obdobiach.