Najmenší z najmenších - Avant séria 200

Univerzálne kĺbové nakladače Avant sú všeobecne známe svojou kompaktnou veľkosťou už po dlhých 30 rokov. Na Slovensko zavítal Avant o niečo neskôr, ale aj tak už pomáha slovenským podnikateľom, či rodinám od roku 2005.

Avant je svoju konštrukciou kĺbový stroj. Názov nakladač si nesie od svojho počiatku, kedy ozaj slúžil ako pomocník najmä na nakladanie a manipuláciu. Tento prívlastok nakladača bol Avantu zachovaný po dnes, no zasvätení vedia, že sa už viac menej jedná o univerzálny nosič náradia. Za tie roky môže Avant použiť až 200 rôznych druhov náradia, a teda ho bez okolkov môžeme používať po celý rok a na takmer akúkoľvek prácu.

Avant predstavil dovtedy neobjavené možnosti a aj malé kompaktné stroje dokázal ešte rozdeliť podľa veľkostí. A vôbec nie samoúčelne. Každý stroj má totiž už v samotnom zárodku svojho použitia svoj správny účel, nasadenie, oblasť, kde môže nad inými dominovať.

Prvotná myšlienka pomoci blížnemu svojmu sa pretavila práve do najmenšej veľkosti od fínskeho výrobcu Avant, do série 200. Séria 200 pôvodne slúžila pre obyvateľov, ktorí potrebovali obriadiť dom, záhradu, či akúkoľvek prácu pre seba a svoju rodinu. Aj preto sa Avant-y zo série 200 radia do kategórie, ktorej sa medzinárodne vraví „Do it yourself!“, teda „Urob si sám“.

Pod sériou 200 máme 2 modely – 220 a 225. Oba tieto modely sú poháňané benzínovými motormi Kohler. Model 200 má klasický karburátor a motor s výkonom 20k. Silnejší model 225 s výkonom 25 k má modernejší systém spaľovania vybavený vstrekovaním paliva. Čo však každého zaujíma, keď sa povie nakladač? Väčšinou to, že koľko zdvihne? A tu sa môže malá 200-ka od Avantu prvý krát chváliť, pretože pri svojej celkovej hmotnosti 700 kg, je tento malý, kompaktný nakladač schopný zdvihnúť až 50% svojej hmotnosti, teda celých 350 kg!

A čo všetko teda tento malý stroj dokáže?

Ak mu pripojíte vhodné náradie, tak toho dokáže ozaj veľa. Kosiť, mulčovať, kopať, zametať, odhŕňať sneh, prenášať zeminu, štrk, či palety…. Ako je to možné?

Hlavne tým, že tento malý, na pohľad milý stroj, má veľmi výkonné čerpadlo na pohon prídavného náradia. U modelu 225 je to výkon až 42 l/min! Tak je možné s Avantom 200 používať náradie, ktoré by za normálnych okolností používali väčšie stroje, ako napr. Avant 423 alebo dokonca Avant 528.

Je síce pravda, že vďaka svojej veľkosti, nemá teleskopické rameno, ale na čo by ste potrebovali teleskop, keď potrebujete spratať meter vysoký sneh snežnou frézou? Alebo pozametať chodník? Avant série 200 dokonca s pomocou podkopovej lyžice vykope aj základy na plot, či chatu, či rigol na vodovodné potrubie.

Avant série 200 má vysokú priľnavosť pneumatík, veľmi nízke ťažisko, takže jeho dostupnosť tam, kde ho zrovna potrebujete je veľmi vysoká. A ak je potrebné  dostať ho mimo bydliska, tak sa ľahko prepraví v dodávke, či na prepravnom vozíku.

Pri dome, či firme vám urobí veľa osohu, no žiadnu škodu. Kombinácia nízkej hmotnosti a kĺbovej konštrukcie stroja zaručuje, že s ním môžete pracovať aj na citlivých povrchoch, aj na čerstvej tráve, aj na novej dlažbe.

Avant série 200 je výborný stroj pre rodinné usadlosti, rovnako aj pre firmy. Záhradná architektúra, stavebné úpravy, komunálna údržba, zimná údržba, či čokoľvek iné, čo vás napadne.

Všade tam kde potrebujete, Vám Avant pomôže! Aj najmenší z najmenších, Avant 200.